Over ons

In Kootstertille is recent een prachtig overdekt hondenzwembad geopend. Het zwembad heeft de mooie, historische naam Cottum gekregen. Deze naam stamt nog uit de middeleeuwen, toen Kootstertille nog Kooten, Cottum heette en werd bewoond door keuterboeren, de koters. Later werd Kooten een nederzetting langs het kanaal en kreeg de naam Kootstertille. Met het realiseren van dit hondenzwembad is voor mij, Fanny Waterlander, een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan.

Wij hebben in Kootstertille ook Oudduitse herder kennel Farmerhouse rufan, waar af en toe een nestje Oudduitse herders wordt gefokt. Met dit zwembad en mijn kennel wil ik mijn kennis en kunde inzetten en delen  met andere hondeneigenaren.

Ik heb veel ervaring met dieren, met name Duitse herdershonden en Friese paarden. Met één van mijn eigen honden, de Duitse herder Jessie, die ernstig artrose heeft, ga ik al regelmatig zwemmen. Door deze zwemlessen ben ik heel enthousiast geworden over de mogelijkheden van het zwemmen met honden en doordat dit zwemmen nog bij veel mensen onbekend is, wil ik dit moois ook graag met andere mensen en honden delen. Ik zie hoe honden vaak met sprongen vooruit gaan en zoveel plezier beleven aan deze aktiviteit.

Voor Jessie hoop ik nu ook dat ons zwembad, waar ze heel regelmatig in kan gaan zwemmen, mogelijk kan helpen om de pijn in haar spieren en gewrichten te verlichten en dat zij op termijn mogelijk toe kan met minder medicatie.

Het professionele binnenzwembad,  gerealiseerd in een geheel nieuwe accommodatie, in Friese stijl gebouwd en heeft een afmeting van 11,20m bij 3,50m, met een aflopende instap. De wanden zijn voorzien van prachtige muurschilderingen waarmee dit zwembad een sfeer van rust en ontspanning uitstraalt. Het water heeft een constante temperatuur van 27 ℃ en is vrij van chloor, kalk en zout. Het water wordt dagelijks gecontroleerd.

Het zwembad beschikt over professionele zwemvesten in alle gebruikelijke maten. De zwemvesten geven de hond zekerheid en zijn een goed hulpmiddel voor honden die blessures of beperkingen hebben. De instructeurs kunnen door gebruik van zwemvesten de honden ook beter helpen en begeleiden. Voor de honden is er speelgoed aanwezig dat gebruikt kan worden voor spelletjes in het water.

De binnenruimte beschikt verder over een ruime douche/bad voor de honden een waterblazer en handdoeken. Er is een gezellige kantine waar de koffie voor u klaar staat.

Wij hopen veel honden met hun eigenaren te ontmoeten en samen hele mooie momenten te beleven.